Trajik bir şekilde hayatını kaybeden en ünlü ABD başkanı John Fitzgerald Kennedy'nin hayatı, Netflix tarafından bir mini dizi haline getiriliyor.

Dizi, Fredrik Logevall'ın, eleştirmenlerden tam not alan "JFK: Coming of Age in the American Counrty, 1917-1956" adlı kitabına dayanacak. 2020'de yayımlanan kitap, Kennedy'nin iki cilt olarak planlanan biyografisinin ilk kısmını oluşturuyor. Birinci kısım, doğumundan Massachusetts'te henüz genç bir ABD senatörü olduğu zamana kadarki olan hayatını kapsıyor.

The Crown'ın "Amerikan Versiyonu"

Martin Scorsese'nin, "Killer of the Flower Moon" filminin senaristlerinden biri olan Eric Roth'un yazar ve yapımcı kadrosunda bulunduğu yapım, Kennedy ailesinin Amerika'daki sansasyonel geçmişleri de göz önünde bulundurulunca, mini dizi olarak planlanan bu yapımın Kraliçe Elizabeth II monarşisini ve İngiliz Kraliyet Ailesini konu edinen başarılı dizi The Crown'ın "bir Amerikan versiyonu" gibi olması isteniyor.

The Crown dizisinde, Michael C. Hall "JFK" rolünde

"Dune", "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi", "Ali", gibi filmlerde çalışan, 1995 yılında "Forrest Gump" filmiyle de "En İyi Uyarlama Senaryo" dalında Akademi Ödülü kazanan Roth, "Munich", "A Star Is Born" gibi filmlerdeki çalışmaları da dahil olmak üzere, altı kez daha Akademi Ödüllerine aday gösterildi.

Şimdiye kadar, "11.22.63", "Jackie", "JFK", "X-Men: First Class", "The Umbrella Academy", "Parkland" ve "The Crown" olmak üzere, birçok diziye ve filme konu olan "John F. Kennedy suikastı", hala dünyanın en sansasyonel ve açıklanamayan olaylarından biri olarak anılmakta.

John F. Kennedy, vurulmadan hemen önce eşi Jackie Kennedy ile halkı selamlıyor. (22 Kasım 1963, Dallas)

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş