James O’Barr’ın orijinal çizgi romanı The Crow’un son uyarlaması olan film, Rotten Tomatoes açılışını %6 gibi son derece düşük bir puan ile yaptı. 

The Crow (2024) | Rotten Tomatoes
Bill Skarsgård takes on the iconic role of THE CROW in this modern reimagining of the original graphic novel by James O’Barr. Soulmates Eric (Skarsgård) and Shelly (FKA twigs) are brutally murdered when the demons of her dark past catch up with them. Given the chance to save his true love by sacrificing himself, Eric sets out to seek merciless revenge on their killers, traversing the worlds of the living and the dead to put the wrong things right.

Önümüzdeki günlerde daha çok inceleme girildikçe bu sayının yukarı doğru dalgalanması muhtemel, ancak dip noktaya çok yakın bir ilk gösterim puanıyla açılış yaptığı için çok da yükseğe çıkması pek olası görünmüyor.

Mevcut oran, %86 eleştirmen puanı ve %90 izleyici puanına sahip olan 1994 yapımı orijinal filmin elde ettiklerinden fazlasıyla uzak. Yeni versiyon The Crow için henüz bir izleyici puanı belirlenmedi. Eleştirmenler ve izleyiciler arasındaki puan farkı kimi zaman çok olabiliyor ve The Crow’un da izleyicilerden daha fazla puan alma gibi bir ihtimali var. 

Yeni filmin şu anki puanı mükemmel değil, ancak serinin en düşük puanı da değil. 1994’teki orijinal filmden sonra yapılan 1996 yapımı The Crow: City of Angels %14, 2000 yapımı The Crow: Salvation %18 ve 2005 yapımı The Crow: Wicked Prayer %0’lık puanlara sahip. 2024 yapımı film için yapılan eleştiriler çoğunlukla olumsuz, fakat paylaşılan birkaç pozitif yorum Wicked Prayer’ın üzerine yerleşmesini sağlıyor.

"Jimm Cuervo" (Edward Furlong) - The Crow: Wicked Prayer (2005)

Eleştirmenler de The Crow’a karşı pek nazik değil 

“Orijinal versiyon, başrol Brandon Lee’nin ölümü nedeniyle sarsıcı ve unutulmaz bir film olmuştu. Fakat unutulmazlık konusunda pek de iddiası olmayan bu versiyon, Lee'nin anısını onurlandıramamakla kalmıyor, aynı zamanda kendi varlık sebebini de meşrulaştıramıyor." diyor Screen International’dan Tim Grierson.

The Hollywood Reporter’dan David Rooneyise “Asla katlanılamayan, durgun, aşırı derecede kendini beğenmiş bir kasvet şöleni.” olarak nitelendiriyor The Crow’u. 

Filme 5 üzerinden 1 yıldız veren Guardian eleştirmeni Benjamin Lee ise, “The Crow 2.0, baştan sona felaket. Tutarsız bir şekilde kurgulanmış, özensizce yapılmış. Şimdiye kadar denenmiş olan en kötü ve anlamsız yeniden uyarlamalar tarihine katılmaya mahkûm.” diyor. 

"Eric Draven/The Crow" (Brandon Lee) - The Crow (1994)

Rupert Sanders’ın yönettiği The Crow’un senaryosu, Zach Baylin ve William Schneider tarafından kaleme alındı. Kadrosunda ise Bill Skarsgard, FKA Twigs, Danny Huston, Josette Simon, Laura Birn ve Sami Bouajila yer alıyor. 

Güncel Rotten Tomatoes puanı %21'de bulunan The Crow, 23 Ağustos Cuma günü sinemalardaki yerini aldı.

Kaynak: CBR


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş