Universal Pictures ve Blumhouse imzalı, Danimarka korku filminin yeniden uyarlaması olan Speak No Evil için ilk yorumlar geldi. Eleştirmenlerce genel olarak olumlu yorumlanan filmin orijinal versiyonuyla arasında bazı önemli değişiklikler olduğu da belirtiliyor. 

Kara mizahın da içerisinde yer aldığı gerilim-korku filmi, İngiliz bir doktorun, eşi ve çocuğuyla birlikte çıktıkları tatilde karşılaştığı bir başka aile ile önce arkadaş canlısı gibi görünen sonra ise gittikçe şeytani bir havaya bürünen ilişkilerini konu alıyor. 

James McAvoyMackenzie DavisScoot McNairy ve Aisling Franciosi'nin yer aldığı filmden gelen ilk eleştiriler, Atonement (2007), Wanted (2008), X-Men: First Class (2011) ve Split (2016) filmleriyle tanınan McAvoy’un muazzam bir performans sergilediği yönünde. 

Ayrıca eleştirmenlerin büyük çoğunluğu orijinal filmin bazı öğelerinin yumuşatılmasının/değiştirilmesinin bu uyarlama için doğru bir hareket olduğunu düşünüyor. 

Şimdilik girilen 45 incelemeye göre Speak No Evil’ın Rotten Tomatoes’daki puanı %87 gibi oldukça etkileyici bir seviyede. 

Speak No Evil (2024) | Rotten Tomatoes
When an American family is invited to spend the weekend at the idyllic country estate of a charming British family they befriended on vacation, what begins as a dream holiday soon warps into a snarled psychological nightmare.

Bazı eleştirmen yorumları ise şu şekilde:

Slash Film"Filmin şok edici bu Amerikan versiyonu, bildiğimiz materyalle etkileşim kurmanın yeni yollarını buluyor."

Time Out Film: "Filmin daha yumuşak bu Hollywood versiyonu, orijinal nihilist Danimarka versiyonunun zehrinden hiçbir şey kaybettirmemiş." 

Empire Magazine: "İki versiyonda da belirsizlik durumu harika işlenmiş ve James Watkins yavaş yavaş artırdığı gerilim konusunda çok başarılı." 

Kaynak: Comic Book Movie


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş