Bir NBCUniversal çalışanı, Shrek 5’in yapım aşamasında olduğunu, LinkedIn sayfasına eklediği bilgilerle doğruladı ancak haber dikkat çekip yayılmaya başladıktan sonra bu ayrıntıyı hemen profilinden kaldırdı. Kendisinin Shrek 5 filmi üzerinde gizlice çalışan birçok kişiden biri olduğu düşünülüyor.

Senelerdir sevilerek izlenen animasyon serisinin şimdiye kadar dört filmi yayınlandı.

Serinin dördüncü filminden; "Shrek" ve "Rumpelstiltskin"

İkincisi geçtiğimiz yıl vizyona giren Çizmeli Kedi serisinin filmleri de eklenince, Shrek evreninde toplamda altı tane film bulunuyor.

Bu yılın başlarında Eşek’in orijinal seslendirme sanatçısı Eddie Murphy, Shrek serisine olan sevgisini şu cümlelerle dile getirmişti: "Eğer DreamWorks başka bir Shrek projesi ile gelseydi, bunu anında kabul ederdim. Eşek’i çok seviyorum. Çizmeli Kedi için birkaç film yaptılar, eşek için de bir şeyler yapmaları gerekirdi diye düşündüm. Eşek, Çizmeli Kedi’den daha komiktir. Yani Çizmeli Kedi’yi de çok seviyorum ama o Eşek kadar komik değil."

Shrek 2'nin galasından; Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews (2004)

Çizmeli Kedi’nin seslendirme sanatçısı Antonio Banderas da geçen yılın sonlarında yapılan bir röportajda Shrek’e ve kendi karakterine değindi: 

"Neredeyse 20 yıldır bu kediyle birlikteyim. Çizmeli Kedi’yi seslendirmeye başladığım ilk zamanlarda Broadway’de çalışıyordum, o yüzden başlangıcımı orada yapmıştım. Şimdiye kadar beş film yaptık, muhtemelen bir tane daha olacak ve çok büyük ihtimalle Shrek geri dönecek."

Seride yer alan birçok kişi, seriye eklenecek yeni filmler dolayısıyla uzun yıllar devam edeceğine, Mike Myers'ın ve Cameron Diaz'ın canlandırdığı ikonik "Shrek" ve "Fiona" karakterlerinin geri döneceğine inanıyor.

Çizmeli Kedi: Son Dilek filminin sonunda kedi ve arkadaşlarının yollarının Far Far Away’e düştüğünü görmüştük.

Shrek 5’in resmi çıkış tarihi belli olmasa da merakla beklenen filmin 2025 yılının ortalarında izleyicisiyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: CBR


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş