Pixar'ın Haziran 2023'te gösterime girecek yeni animasyon filmi Elemental'ın ilk fragmanı yayımlandı. Tüm karakterlerin dört elementten biri olduğu filmin fragmanına baktığımızda çok canlı renkler ve elementlerin karakterler üzerinde kullanımında inanılmaz bir yaratıcılık göze çarpıyor. Neredeyse hiç konuşmanın olmadığı fragmandan anladığımız kadarıyla filmde ateş Ember ile su Wade'in aşkını izleyeceğiz. İlk etapta kulağa imkansız gibi gelse de filmin çıkış noktası tam olarak "Opposites react", yani zıt kutuplar birbirini çeker anlamına gelebilecek bir slogan üzerine.

Bu filmin, yönetmen Peter Sohn için 7 yıllık bir mazisi var. 2000 yılından beri Pixar'ın çeşitli filmlerinde farklı rollerde çalışan Sohn, Elemental'ın karakterlerini ve hikayesini çıkarırken çok duygusallaştığını belirtiyor. Filmin yapımı sırasında iki ebeveynini de kaybeden Sohn, filmle kişisel bir bağ kurmuş durumda ve bu filmin aileye teşekkür etmek ve onların fedakarlıklarını anlamak üzerine olduğunu söylüyor.

Elemental'ın Pixar'daki herhangi bir serinin devamı olmadığını ve sıfırdan kurulan bir dünya üzerinde yeni karakterleri bizlere benimsetmeye çalıştığı için de cesaret isteyen bir iş olduğunu söylemek gerek. Ayrıca teknik olarak da yapımı sırasında ciddi anlamda zorlanılan bir iş olmuş. Sohn özellikle karakterlerin su, ateş, hava gibi kinematiği öngörülemeyen elementler olmasından dolayı bu zorluğu yaşadıklarından bahsediyor. Ama bunları hissettirmeden izleyicinin sadece karakterlerle bütünleşmesini umduklarını belirtiyor.

Kaynaklar:

Paylaş