1990 ve 2000'li yılların efsane serisi Matrix'e beşinci bir devam filmi geliyor.

"Trinity" (Carrie-Anne Moss), "Neo" (Keanu Reeves)

Yapım stüdyosu Warner Bros., yönetmen koltuğunda Wachowski kardeşlerin bulunmayacağı yeni bir Matrix filmini geliştirmekte olduklarını duyurdu.

The Martian filminin senaristi Drew Goddard, yeni filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenirken aynı zamanda Goddard Textiles'daki ortağı Sarah Esberg ile birlikte senaryoyu da ele alacak.

Üçlemenin yıllar sonrasında, 2021 yılında seriye eklenen dördüncü film Matrix Resurrections'ın yönetmeni Lana Wachowski ise projede yürütücü yapımcı olarak yer alacak.

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne gibi serinin başrolleri, ya da Yahya Abdul Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris ve Priyanka Chopra Jonas gibi son filmde Matrix evrenine misafir olan isimlerden hangilerinin yeni proje için döneceği bilinmiyor.

Konuyla ilgili detaylar gizli tutulurken, Warner Bros. yapım başkanı Jesse Ehrman, "hikâyeyi başarıyla ulaştıran şeyden çok da uzaklaşılmadan fantastik dünyayı ilerleteceklerini" söylüyor.

Başka bir açıklamada ise Ehrman, "Drew, Warner Bros.'a hem Lana ve Lilly'nin 25 yıl önce başladıkları şeyi onurlandırarak hem de Matrix dünyasına olan sevgisine dayalı benzersiz bir bakış açısı sunarak bu dünyayı devam ettirmenin inanılmaz olacağına dair bir fikirle geldi." cümlelerini kullandı.

"Trinity" (Carrie-Anne Moss), "Morpheus" (Laurence Fishburne), "Neo" (Keanu Reeves)

Goddard, Ridley Scott'ın yönetip Matt Damon'ın başrolünde oynadığı The Martian'ın senaryosu için Oscar'a aday gösterilmişti. Yazarın diğer önemli filmleri arasında Cloverfield, World War Z, The Cabin in the Woods ve Bad Times at the El Royale gibi yapımlar yer alıyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş