Emily Bronte’nin klasik aşk romanı Uğultulu Tepeler tekrardan sinemaya uyarlanıyor. 

Akademi ödüllü Emerald Fennell’ın yönetmen koltuğunda yer alacağı yapımda Oscar adayı Margot Robbie ve BAFTA adayı Jacob Elordi başrolleri paylaşacaklar.

"Nate" (Jacob Elordi) - Euphoria (2019-), "Barbie" (Margot Robbie) - Barbie (2023)

MRC Entertainment, Emily Bronte’nin klasik romanından uyarlanan, senaryosunu da yapımcılığını da Fennell’ın üstleneceği uzun metrajı film için LuckyChap Entertainment’ı görevlendirdi. 

Bu, LuckyChap ve Fennell’ın, 2020’de izleyiciyle buluşan ve Fennell’a "En İyi Özgün Senaryo" Oscar’ını kazandıran Promising Young Woman ve 2023’te yayınlanan Saltburn filmlerinden sonraki üçüncü iş birliği olacak. Fennell, ayrıca geçtiğimiz yıl Margot Robbie’nin başrolünü üstlendiği ve yine LuckyChap’in 1,4 milyar dolar hasılat elde eden Barbie filminin kadrosunda da yer almıştı. 

Fennell, temmuz ayında üçüncü uzun metrajlı filmi olacak Uğultulu Tepeler’i uyarlama planlarını duyurmuştu. O zamanlarda proje hakkında bilinen tek şey Fennell'ın, geçtiğimiz yılın çalkantılı filmlerinden Saltburn’ün arkasındaki stüdyo olan MRC ile yeniden bir araya geleceğiydi. 

İtalya’da Geçmeyen Bir “Call Me by Your Name”: Saltburn (2023)
Luca Guadagnino’nun ‘Call Me by Your Name’ini andıran Emerald Fennell’in ‘Saltburn’ü, tüm benzerliklere rağmen, ilk yarıdan sonra fikrinizi tamamen değiştirecek bir gerilim filmi.

Robbie, Elordi ve LuckyChap’in listeye dahil olmasıyla resmen Saltburn oyuncularının birçoğu bu projede yeniden bir araya geliyor. Ve Fennell, o kadrodan bir kişi daha ekleyecek olursa bu kişinin Barry Keoghan olacağını söyledi. Keoghan ise;

“Emerald eline neyi alırsa o işte ben de varım. İnanılmaz biri.” dedi. 

Son zamanların yıldızı yükselen isimlerinden olan Jacob Elordi, Euphoria (2019-), Saltburn (2023) ve Priscilla (2023) yapımlarıyla tanınıyor. 

"Priscilla Presley" (Cailee Spaeny), "Elvis Presley" (Jacob Elordi) - Priscilla (2023)

I, Tonya (2017) ile "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde ilk Oscar adaylığını elde eden Margot Robbie ise geçtiğimiz yıl gişeleri altüst eden Barbie (2023) filminin yanında The Wolf of Wall Street (2013), Suicide Squad (2016) ve Babylon (2022) filmleriyle tanınıyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş