The Lobster, Killing of a Sacred Deer ve Dogtooth gibi alışılmışın dışında filmlerin yönetmeni Yorgos Lanthimos, yeni filmi Poor Things ile geri dönüyor. ABD'de 8 Eylül'de vizyona girmesi beklenen filmden ilk tanıtım fragmanı yayımlandı.

Yunan yönetmenin 2018 yılında çıkan son filmi The Favourite'da birlikte çalıştığı Emma Stone'un başrolünde yer aldığı Poor Things, Frankenstein-vari bir hikâyeyi konu alıyor. Gelenekselin dışında işlerle uğraşan dahi bir doktor olan Godwin Baxter (Willem Dafoe)'ın yarattığı bir kadın olan Bella Baxter (Emma Stone), dünya nimetlerine ve yaşamaya karşı inanılmaz bir açlık duymaktadır. Bu açlığı da kurnaz ve zevk düşkünü bir avukat olan Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) ile yaşadığı güçlü ama zarar verici ilişkiyle gidermeye çalışmaktadır. İşte film, Bella'nın bu ilişkisine ve yaşamayı "büyüleyici" bulduğu yeni dünyasına odaklanıyor.

"Dr. Godwin Baxter" (Willem Dafoe)

Fragmana baktığımızda, yine birçok garipliğin bizi beklediği ve her filmle kendini tekrar tekrar aşmayı başaran Lanthimos'un yeni dünyasını görüyoruz. Farklı atmosferi ve hikayesinin yanı sıra oyuncu kadrosuyla da öne çıkan filmde Emma Stone'a; Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael ve Christopher Abbot gibi ünlü isimler eşlik ediyor.

Alasdair Gray'in aynı isimli romanında uyarlanan filmin senaryosu ise Lanthimos'un daha önce The Favourite filminde birlikte çalıştığı Tony McNamara'ya ait.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Paylaş