İkinci Dünya Savaşı'nın son günleri... Eski bir Fin askeri olan Aatami Korpi, artık Finlandiya'da toprağı tek başına kazıp altın arayan bir madencidir. Bir gün şansı yaver gider ve devasa bir altın rezervine rastlar. Altını çıkarıp atına yükler, fakat bir sorun vardır. Bu altını paraya çevirebileceği banka kilometrelerce uzaktadır. Bankaya doğru çıktığı bu zorlu yolda, savaşın mağlubu, geri çekilirken her yeri yakıp yıkan gözü dönmüş Nazi askerleriyle karşılaşır. Aatami'nin taşıdığı yükün altın olduğunun farkına varan bu askerler, tüm yüke el koyarlar. O andan sonra Aatami, yoluna çıkan tüm Nazi askerlerini alt edip ona ait olanı geri almak için tek kişilik bir ölüm makinesine dönüşecektir.

İşte böylesine John Wick-vari bir konuya sahip olan Sisu, Lionsgate'in 28 Nisan'da ABD'de vizyona girecek aksiyon filmi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de ise vizyon tarihi henüz belli olmayan film, prömiyerini geçtiğimiz sene Toronto Film Festivali'nde yaptı. Yönetmen koltuğunda Jalmari Helander'ın (Rare Exports) oturduğu filmin başrolünde ise Jorma Tommila yer alıyor.

Fragmana baktığımızda ya da filmin konusunu okuduğumuzda başlı başına ilgi çekici durduğu kesin. Filmle ilgili bir diğer ilginç şeyse ismi: "Sisu", Fincede "aniden ortaya çıkan bir zorlukla karşılaşınca gösterilen amansız kararlılık" anlamına gelen bir kelime. 4 harfli bir kelime için gerçekten anlamlı ve bu filme de çok iyi uyuyor.

Türkiye'de de vizyona girmesini merakla beklediğimiz Sisu'da, bakalım kahramanımız altınlarıyla birlikte bankaya ulaşabilecek mi?.. Bu sorunun cevabına umarız en yakın zamanda sinema salonlarında ya da bir dijital platformda ulaşabiliriz.

Paylaş