2019 yılında vizyona giren Todd Philips imzalı Joker, eleştirmenlerden aldığı övgü dolu yorumlar ve gişede elde ettiği başarı dolayısıyla büyük bir fenomen haline gelmişti. 

Fakat devam filmi Joker: Folie à Deux için aynı şeyi söylemek ne yazık ki pek mümkün değil. 

Batman’in ikonik düşmanı Joker’in, ilk filmde işlediği cinayetler sonrasında Gotham’ın karanlık tımarhanelerinden birinde devam eden hikâyesi ve aynı anda ilerleyen duruşma sürecini konu alan Joker: Folie à Deux, gişede beklenen performansı sergileyemedi. 

İki haftalık gösterim yolculuğunda Kuzey Amerika içerisinde 51,5 milyon dolar ve dünya genelinde ise 165 milyon dolar hasılat elde etti. 

İki Joker filmini karşılaştırdığımız zaman; ilk Joker filmi, ilk üç günlük gösterimin ardından Kuzey Amerika'da 96,3 milyon dolar ve küresel olarak 248,4 milyon dolar hasılat elde etmişti. 

Devam filminin ise sinema gösteriminin sonunda dahi bu kadar kazanamayacağı düşünülüyor ve Folie à Deux'nun, büyük ekrandan ayrıldığında bilet satışlarının Kuzey Amerika'da 65 milyon dolar ve küresel olarak 210 ile 215 milyon dolar hasılat barajında durması bekleniyor. 

Aslına bakılırsa bu büyük bir sorun; çünkü Joker 2’nin yapımı dahi sadece 200 milyon dolara, pazarlaması ve dağıtımı ise yaklaşık 100 milyon dolara mal oldu. Bu gidişle film, zararını kapatmak için toparlaması gereken 450 milyon dolarlık hasılatı bir araya getiremeyecek gibi görünüyor. (Bilet satışları, sinema salonları ve film stüdyoları arasında bölüşülüyor.)

Rotten Tomatoes’ta %33’lük bir oran ve Cinema Score’da ise çok nadir görülen bir D notu elde eden film, eleştirmenler tarafından da fazlasıyla rencide ediliyor. 

Filmin incelemesine aşağıdaki karttan ulaşabilirsiniz.

Bir Arthur Fleck Filmi: ‘Joker: İkili Delilik (2024)’ Film İncelemesi
Todd Phillips’in 2019 çıkışlı ‘Joker’i zamanında ortalığı kasıp kavurmuşken, ‘İkili Delilik’ neden taşlanıyor?

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş