Emmy ödüllü aktör, MCU’nun ilk dizisi olan WandaVision’ın devamı niteliğindeki isimsiz Vision dizisinde Ultron’u yeniden seslendirmek için hazırlanıyor. Spader, rolü ilk kez 2015 yılında yer aldığı Avengers: Age of Ultron filminde canlandırmıştı. 

James Spader

Scarlet Witch’e âşık olan ve Avengers: Infinity War’da Thanos tarafından öldürülen vibranyumdan yapılma android rolünü Paul Bettany, Vision dizisinde tekrar canlandıracak. Vision, WandaVision’da Wanda’nın büyüleri aracılığıyla yeniden var edilmiş, ancak Westview üzerindeki büyünün ortadan kalkmasıyla ve Wanda'nın karabüyüyle dünyaya getirdiği çocukları Tommy ve Billy ile birlikte ortadan kaybolmak zorunda kalmıştı.

Diğer yanda Infinity War filminde, Wakanda topraklarında Thanos tarafından öldürülen gerçek Vision’ın kalıntılarını toparlayıp ondan yeni bir android üreten S.W.O.R.D. girişiminin Beyaz Vision’ı ise Wanda’nın canlandırdığı Vision’a savaş açmış ve her ikisi de Westview içerisinde büyük bir savaşa tutuşmuştu. 

Dizinin sonunda kaçıp gittiğini gördüğümüz Beyaz Vision’a odaklanacak olan dizide Ultron karakteri de yer alacak. Bilindiği üzere, Tony Stark tarafından bir savunma programı olarak yaratılmış olan varlık, daha sonrasında kendisine verilen görevinin tam tersine dönerek insanlığı yok etmek adına bir amaç benimsedi ve Yenilmezler’i büyük bir çıkmaz içerisine soktu. 

İnsan ırkını yok etmede yardım almak için Vision’ı yaratan Ultron’un sonu ise fazlasıyla duyarlı olan bu yeni varlık tarafından getirildi. Sonunda yok edildiği tam olarak görülmese de Vision tarafından imha edildiği düşünülen Ultron’un, Vision ile tekrardan nasıl bir ilişki kuracağı ve geri döneceği belirsiz. 

Dizi, WandaVision ile başlayan ve eylül ayında Disney+’ta başlayacak olan Agatha All Along dizisi ile devam eden hikâyenin üçüncü bölümü olacak. Vision dizisi hakkında şimdilik sadece 2025 yılında İngiltere’de çekimlerine başlanacağı biliniyor. 

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş