Efsane aktör James Dean’in hayatının önemli noktalarını keşfetmeyi amaçlayan bir film üzerinde çalışılıyor. 

Yazar-yönetmen Guy Guido, merhum yazar William Bast’ın 2006 çıkışlı anı kitabı Surviving James Dean’in haklarını satın aldı ve beyaz perdeye uyarlamak için çalışmalara başladı. 

Guido’nun şu sıralar yapımcı olabilecek isimlerle görüşme halinde olduğu ve oyuncu kadrosu için doğru isimleri araştırmaya başladığı biliniyor. 

Bast, kitabında Dean ile henüz 19 yaşındalarken UCLA Tiyatro programında tanışmalarıyla başlayan kitabında ikilinin oda arkadaşı olmalarının sonrasında başlayan sıkı ilişkilerini konu ediniyor. 

Bast, ayrıca o dönemlerde yükselmekte olan oyuncunun kadın yıldızlarla ilişkileri varken Dean’in kariyerine zarar vermemek adına kaçamaklarını gizli tuttuklarını iddia ediyor ve Bast, yakında Dean ile tekrar buluşacakları konusunda da umutlu olduğunu belirtiyor.

William Bast, James Dean

William Bast ile tanışmasından beş yıl sonra, 1955 yılında henüz 24 yaşındayken bir trafik kazasında hayatını kaybeden Dean’in, Rebel Without a Cause (1955) ve Giant (1955) adlı filmleri, vefatından sonra izleyiciyle buluştu. William Bast ise 2015 yılında, 84 yaşındayken hayatını kaybetti.

Guido’nun senaryosu, Bast ile Dean’in ilk karşılaşmalarından, aktörün 30 Eylül 1955’teki ölümüne kadar olan dönemi konu alıyor ve filmin duyurusu da Dean’in ölüm yıldönümüne denk geliyor. Filmin, ikilinin aralarındaki gizemli ilişkiyi ve 1950’li yıllarda eşcinsel olmakla yüzleşmeyi konu edineceği biliniyor. 

"James Dean" (James Franco) - James Dean (2001)

James Dean’in yaşamı daha öncesinde 2001 yılında beyaz perdeye uyarlanmış ve aktörü James Franco canlandırmıştı. 

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş