Jake Gyllenhaal, kız kardeşi Maggie Gyllenhaal’un yönetmen koltuğunda yer aldığı The Bride filminin kadrosuna dahil oldu. Klasik Frankenstein’ın Gelini hikâyesine yepyeni bir soluk getirecek olan film, daha öncesinde Donnie Darko (2001) filminde birlikte çalışan kardeşleri tekrar bir araya getirecek. 

"Elizabeth Darko" (Maggie Gyllenhaal), "Donnie Darko" (Jake Gyllenhaal) - Donnie Darko (2001)

Orijinal Frankenstein’ın Gelini, Mary Shelley’nin 1818 tarihli romanından uyarlanan, Universal’ın ikonik Frankenstein filminin ilk devamıydı. 1935 yapımı olan film, çoğu zaman şimdiye kadar yapılmış en büyük korku filmlerinden biri olarak anılıyor ve hatta bazı eleştirmenlerin gözünde orijinalini bile geride bırakıyor.

Bride of Frankenstein (1935)

Olay örgüsünün ayrıntıları sıkı bir şekilde gizli tutulsa da The Bride filminin açıklanan sinopsisi şunları söylüyor;

"Yalnız bir Frankenstein canavarı, kendisine bir arkadaş yaratmak için Dr. Euphronius’tan yardım istemek üzere 1930’ların Chicago’suna gider. İkili, öldürülen bir genci yeniden canlandırır ve kadın cinsiyetinde bir gelin doğar. İkisinin de sahip olduğu amaçlananın ötesindeki romantizm, polisin dikkatini çekmekle kalmayıp vahşi ve radikal bir toplumsal hareketi de ateşler."

"The Bride" (Jessie Buckley)

Yeni uyarlamada Frankenstein’ın Gelini görevini Jessie Buckley üstlenecek. Orijinalinde olduğu gibi 1930’larda ve Chicago’da konumlanan film, şu ana kadar paylaşılan fotoğraflardan anlaşıldığı üzere steampunk estetiğinde bir ortama sahip olacak gibi görünüyor.

The Lost Daughter (2021) filmi ile uzun metrajlı ilk film denemesine imza atan ve bir yönetmen olarak ilk Oscar adaylığını kazanan Maggie Gyllenhaal’un, bu filminde tarihi unsurları modern bir görsel stil ile harmanlaması, klasik hikâyeye benzersiz bir dokunuş yapmaya çalıştığını gösteriyor.

"Frankenstein Canavarı" (Christian Bale)

Jessie Buckley, Christian Bale, Penelope Cruz, Peter Sarsgaard ve Annette Benning’in yer aldığı yıldızlarla dolu kadroya Jake Gyllenhaal’un da dahil oluşu, 3 Ekim 2025’te vizyona girecek olan The Bride’a duyulan heyecanı ciddi oranda artırıyor.

Kaynak: Collider


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş