Pixar ve Disney’in bu yaz vizyona giren Inside Out 2 filmi, salı günü hesaplanan verilerle toplamda 1.462 milyar dolar hasılat ile Disney’in Frozen II filmini de geride bırakarak dünya çapında tüm zamanların en çok gişe yapan animasyon filmi oldu. Filmin Kuzey Amerika hasılatı 601 milyon dolar iken uluslararası alanda 861,8 milyon dolar hasılat elde etti. 

"Riley"

Frozen II ise, 2019 yılında 1.451 milyar dolar hasılat elde etmişti, şu an ise tüm zamanların en çok gişe yapan animasyonları sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Bu iki filmi ise, Illumination ve Universal’ın video oyunu uyarlaması The Super Mario Bros. Movie (1.361 milyar dolar), ilk Frozen filmi (1.274 milyar dolar), Pixar’ın The Incredibles 2 filmi (1.242 milyar dolar), Illumination’ın Minions filmi (1.157 milyar dolar), Toy Story 4 (1.072 milyar dolar), Despicable Me 3 (1.032 milyar dolar) ve Finding Dory (1 milyar dolar) takip ediyor. 

Aynı zamanda Inside Out 2, pazartesi günü 2023 yılında rekorlar kıran Warner Bros.’un Barbie (1.446 milyar dolar) filmini de geçerek tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri arasında da kendisine 13. sırada yer buldu. 

"Barbie" (Margot Robbie) - Barbie (2023)

Inside Out 2’nin yaz gişesindeki yolculuğu, Pixar’ın son dönemdeki çalkantılı animasyon pazarı göz önüne alındığında, tartışmasız sezonun en büyük sürprizi oldu. Inside Out, köklü animasyon stüdyosunun çok uzun zamandır ihtiyaç duyduğu bir merhemdi denilebilir. 

Gişedeki yolculuğu emin adımlarla ilerleyen filmin, The Incredibles 2’yi (608 milyon dolar) Kuzey Amerika'da geride bırakmasına ise sadece birkaç gün kaldı. Her iki film de yerelde 600 milyon dolar eşiğini aşabilen animasyon filmi olma özelliği taşıyor. 

The Incredibles 2 (2018)

Inside Out 2’nin henüz Japonya’da vizyona girmediği göz önüne alındığında ise verilerin tamamlanması bir süre daha alacak gibi görünüyor. Güney Kore’de 55 milyon dolardan fazla kazanan filmin Japonya’da da gösterime girmesinin ardından Asya pazarında da güzel bir sayıya ulaşması bekleniyor. 

‘Inside Out 2’, Dünya Gişesinde 1 Milyar Dolar Hasılatı Aştı
‘Inside Out 2’, 2024’te küresel gişede 1 milyar dolara ulaşan ilk film oldu.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş