Disney ve Pixar’ın uzun zamandır merakla beklenen animasyon filmi Inside Out 2, gişedeki yolculuğunda bir başarıdan diğerine koşmaya devam ediyor.

"Kıskançlık" (Ayo Edebiri)

2024 yılının 1 milyar dolar hasılatı aşan ilk filmi olan Inside Out 2, yayınlandıktan sadece 19 gün sonra Kuzey Amerika’da 469 milyon dolar, uluslararası gişesinde ise 545 milyon dolar hasılat elde ederek dünya çapında toplamda 1,015 milyar dolara ulaştı. "Milyar dolar kulübü"ne katılan 11 animasyon filmden biri olma onuruna erişen Inside Out 2 (bunlardan sekizi Disney filmi), bunu gerçekleştiren en hızlı film olma başarısına da erişti. 

Gişe yolculuğuna 14 Haziran’da başlayan film, gösterime girdiğinde 151 milyon dolarlık açılış yaparak beklentileri altüst etmeyi başardı ve Dune: Part 2’yi de geride bırakarak yılın en büyük açılışını gerçekleştirmiş oldu.

Barbie’den (162 milyon) bu yana, 100 milyon doların üzerinde bir açılışla yolculuğuna başlayan ilk film olma özelliğini taşıyan Inside Out 2, üç hafta üst üste gişe listelerinin zirvesinde kalmayı başardı.

İlki 2015 yılında vizyona giren filmin devam halkası, seslendirme kadrosunda; Amy Poehler "Neşe", Phyllis Smith "Üzüntü", Lewis Black "Öfke", Maya Hawke "Anksiyete", Ayo Edebiri "Kıskançlık", Paul Walter Hauser "Utanç" ve June Squibb "Nostalji" gibi yıldız isimlere yer veriyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş