İlk filmin üzerinden 40 yıldan fazla zaman geçen ve bu süre boyunca 4 ayrı filmde Indiana Jones karakterine hayat veren usta isim Harrison Ford, 5. ve muhtemelen son filmle efsanevi rolüne geri dönüyor. 30 Haziran'da vizyona girmesi planlanan Indiana Jones ve Kader Kadranı filminden yeni bir fragman, geçtiğimiz gün yapılan Super Bowl etkinliği sırasında yayımlandı.

2008'de vizyona giren 4. filmle izleyicilerde pek olumlu bir etki bırakamayan Indiana Jones, bu filmle kendini telafi ettirmek istiyor. 2021-22 yıllarında İngiltere, İtalya ve Fas gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde çekimi gerçekleştirilen 5. filmin başrollerinde, 80 yaşına gelmesine rağmen hala böylesine aksiyon filmlerinde performans gösterebilen Harrison Ford, baş kötü karakter "Jürgen Voller" rolünde Mads Mikkelsen ve Indiana Jones'un vaftiz kızı "Helena" rolünde Phoebe Waller-Bridge yer alıyor. Ayrıca ünlü oyuncu Antonio Banderas da Indy'nin dostu "Renaldo" rolüyle filmde boy gösterecek.

Şu ana kadar çekilen 4 filmin de yönetmeni olan Steven Spielberg, bu filmde koltuğu James Mangold'a devretmesine rağmen kendisi hala yapımcı olarak filmin arkasında bulunuyor. Mangold daha önce Logan, Ford v Ferrari ve 3:10 to Yuma gibi başarılı filmleri yönetmişti. Bu devrin sebebi olaraksa Spielberg'ün West Side Story ve The Fabelmans'ın çekimlerine daha çok zaman ayırmak istemesi gösteriliyor.

Ve tabii ki seriyle özdeşleşen müzikler... Indiana Jones'un ikonik müziği de dahil olmak üzere birçok efsanevi filmin müziklerini yapan John Williams, bu filmde de iş başında. Kendisinin bugüne kadar aldığı onlarca Oscar adaylığı ve kazandığı 5 heykelciği bulunuyor.

Paylaş