Ryan Condal, pazartesi günü ikinci sezon finalinin tartışıldığı bir basın toplantısında, yapımcı ve ortak yaratıcısı olduğu House of the Dragon dizisinin iki sezon daha süreceğini ve sevilen dizinin dördüncü sezonu ile final yapacağını açıkladı.

“The Queen Who Ever Was”: ‘House of the Dragon 2. Sezon Finali’ İncelemesi
‘House of the Dragon’, pek de merakla beklenmeyen ikinci sezon finalinde birkaç sahnesiyle seyircinin ağzına bir parmak bal çalıyor, fakat bizi bir önceki sezonda bıraktığı yerden bir adım öteye götüremiyor.

Condal, ayrıca üçüncü sezonun şu anda yazılmakta olduğunu, hazırlıklarını sonbahara doğru yoğunlaştıracaklarını ve 2025’in başlarında prodüksiyona başlamayı planladıklarını doğruladı. Üçüncü sezonun da tıpkı ikinci sezon gibi sekiz bölümden oluşup oluşmayacağı sorulduğunda ise:

“HBO ile bu konuda bir görüşmemiz olmadı. Şimdilik sadece dizinin akışının dramatik hikâye anlatımı açısından ikinci sezondan itibaren aynı şekilde ilerleyeceğini öngörüyorum.” dedi.

"Rhaenyra Targaryen" (Emma D'Arcy)

“A Song of Ice and Fire”ın yaratıcısı ve House of the Dragon’ın ortak yaratıcılarından George R. R. Martin, daha önce kişisel blogunda dizinin Ateş ve Kan kitabından uyarlanan Dance of the Dragons hikâyesini anlatmak için her biri 10 bölümden oluşan dört sezonun planlandığına inandığını belirtmişti ancak HBO şimdiye kadar bu bilgiyi doğrulamamıştı. 

HBO’nun, Martin’in henüz tamamlanmamış olan “A Song of Ice and Fire” serisinden uyarladığı Game of Thrones, 2011 ve 2019 yılları arasında izleyiciyle buluşmuştu. Şirket, şu anda Game of Thrones olaylarından 100 yıl öncesini anlatacak olan, Martin’in “Tales of Dunk and Egg” hikâyesinden uyarlanan A Knight of the Seven Kingdoms adlı başka bir dizi üzerinde çalışıyor. 

Yeni ‘Game of Thrones’ Dizisi ’A Knight of the Seven Kingdoms’a İlk Bakış
HBO, ‘Game of Thrones’ evreninde geçecek olan yeni dizi ’A Knight of the Seven Kingdoms’dan kısa bir tanıtım yayınladı.

Kaynak: Variety


Paylaş