HBO, önümüzdeki günlerde ikinci sezon prömiyerini yapacak olan House of the Dragon dizisinin üçüncü sezon onayını aldığını duyurdu.

Ryan Condal ve George R. R. Martin tarafından yaratılan Game of Thrones yan dizisi, ilk sezonuyla HBO’nun ve Max’in en büyük izleyici kitlesine sahip dizilerinden biri olmayı başardı.

2022 yılında yayınlanan sezonda bölüm başına ortalama 29 milyon seyirciye ulaşan dizi, dizinin galasından sadece bir hafta sonra 2. sezon onayını almıştı.

Yazar Martin’in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan House of the Dragon, Game of Thrones olaylarından yaklaşık 200 sene önce yaşananları, Targaryenlar'ın Yedi Krallık’ı birleştirmesinden yaklaşık 100 yıl sonrasını konu alıyor.

HBO’nun drama bölümü başkanı Francesca Orsi: "George, Ryan, diğer inanılmaz yaratıcılarımız, oyuncularımız ve ekibimiz olağanüstü ikinci sezonla yeni zirvelere ulaştı. Tüm ekibin gösterdiği bu ejderha büyüklüğündeki çabaya hayranlık duyuyoruz. Targaryen Hanesi’nin hikayesini devam ettireceğimiz ve bu takımın üçüncü sezonda yeniden parıldayışını izleyeceğimiz için gerçekten daha heyecanlı olamazdık."

"Aegon II. Targaryen" (Tom Glynn-Carney)

Başarılı dizinin ikinci sezonunda geri dönen oyuncular arasında; Matt Smith, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Harry Collet, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Shia Saban, Jefferson Hall, Matthew Needham yer alıyor.

House of the Dragon, ilk sezonuyla "En İyi Dizi" kategorisi de dahil olmak üzere dokuz Emmy ödülüne ve iki Altın Küre'ye aday gösterildi. Kazandığı drama dalında "En İyi TV Dizisi" ödülüyle ise ilk Altın Küre'sini kucaklamıştı.

Merakla beklenen House of the Dragon'ın ikinci sezonu 16 Haziran’da başlayacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş