Bu listede sizlerle, filmlerle özdeşleşmiş olan en güzel şarkıların bir kısmını paylaşacağım.

15- Flashdance - "What A Feeling"

1983 yapımı Flashdance, anca 1990 ve 2000'li yıllarda hak ettiği değere kavuşan ve en orijinal dans filmlerinden birisi olarak bilinir.

Irene Cara'nın "What A Feeling" şarkısı ise geceleri bir barda dansçı olarak, gündüzleri de bir inşaat firmasında kaynakçı olarak çalışmakta olan Alex'in hikayesine uyum sağlayan çok güzel bir şarkı.

14- Edge of Tomorrow - "Love Me Again"

Zamanda yolculuk ve paradoks temalı filmler arasında kendine güzel bir sırada yer edinen Edge of Tomorrow, kadrosunda Tom Cruise ve Emily Blunt'ın yer aldığı, oldukça keyifli bir aksiyon filmi.

Tekrarlardan oluşan sahnelerin önemi ve filmin finalindeki "olay" dolayısıyla, Edge of Tomorrow'a, John Newman'ın "Love Me Again" şarkısı kadar uygun başka hiçbir şarkı düşünemiyorum.

13- Step Up 2 - "Bounce"

2000'li yıllarda, dans filmlerinin tekrar yükselişe geçmesinin en büyük nedenlerinden biri olan Step Up serisi, filmlerinde birçok unutulmaz sahneye ve şarkıya imza attı. Ancak ikinci filmin efsane final sahnesine eşlik eden Timbaland'ın "Bounce" şarkısının yeri çok ayrı.

12- Encanto - "We Don't Talk About Bruno"

Disney'in en sevilen animasyonlarından biri olan, Kolombiya'nın dağlarında, sihirli bir evde yaşayan, özel güçleri olan bir ailenin hikâyesini konu edinen Encanto, ailede istenmeyen ve hakkında kimsenin tek kelime bile etmediği "Bruno Dayı" için yazılmış ve dinledikten sonra dilinizden uzun bir süre düşmeyecek olan bu mükemmel şarkıyı bizlere sunuyor.

11- Dirty Dancing - "The Time of My Life" & "Love is Strange"

Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kızın Johnny'e âşık olmasıyla başlayan hikâye, içerisinde birçok şarkıya yer verse de finalde çalan "The Time of My Life" en bilinenidir. Ancak gerçek Dirty Dancing severler, bu filmi, "Love is Strange" şarkısıyla hatırlar.

10- Into the Spider-Verse - "Sunflower"

Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan lise öğrencisi Miles Morales'in Örümcek Adam'a dönüşme hikâyesini anlatan Into the Spider-Verse filminde Miles'ın telefonunda çalan sayısız şarkıdan şüphesiz ki en çok hatırlananı, Post Malone'un "Sunflower" şarkısı.

9- Barbie - "I'm Just Ken" & "What Was I Made For"

Yaşadığı dünyanın koşullarına uyum sağlayamayan bir oyuncak bebeğin, gerçek dünyaya yaptığı yolculuk sırasında kendini keşfedişini konu edinen Barbie, filmde birçok güzel şarkıya ev sahipliği yapıyor. Ancak, Ryan Gosling ve Billie Eilish'in, "I'm Just Ken" ve "What Was I Made For" şarkıları, bu güzel şarkılar arasından rahatça sıyrılmayı başarıyor.

8- A Star is Born - "Shallow"

Kendi kariyerinde düşüşe geçen country müzik yıldızı Jackson Maine'in, yetenekli şarkıcı Ally'i keşfetme hikâyesini konu edinen film, Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın birlikte söylediği "Shallow" gibi inanılmaz bir parçaya sahiplik yapıyor.

7- Transformers - "What I've Done"

Cybertron gezegeninde biten yakıt, bu gezegende yaşayan robotlar arasında büyük bir savaş başlatır. Dünyaya kadar sıçrayan savaş, önlenemez bir duruma gelmiştir. Edge of Tomorrow'da olduğu gibi, bu efsane filmin de final sahnesini unutulmaz kılan en önemli detay, Linkin Park'ın "What I’ve Done" şarkısı.

6- Django Unchained - "Django"

Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikâye, geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alırken, daha filmin en başında bizi mükemmel bir eserle, Luis Bacalov'un "Django" şarkısıyla tanıştırıyor.

5- Top Gun: Maverick - "I Ain't Worried"

Donanmaya 30 yılını veren pilot Pete "Maverick" Mitchell'ın hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanan film, sahil sahnesiyle birlikte uzun yıllar boyunca aklınızdan çıkmayacak bir OneRepublic şarkısı bırakıyor.

4- Léon: The Professional - "Shape of My Heart"

Birbirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri olmayan; bir katil ve küçük bir kızın hikâyesini anlatan Léon, izleyiciye, beyninden vurulmuşa döneceği bir sahne ve muazzam bir Sting şarkısıyla veda ediyor.

3- 8 Mile - "Lose Yourself"

8 Mile, rap müziğin efsane ismi Eminem'in, Detroit'in arka sokaklarında başladığı müziğe ve acınası hayatına odaklanıyor. Film boyuna birçok şarkı dinliyoruz ama Oscar sahibi olan "Lose Yourself"in yeri tabii ki bir başka.

2- Titanic - "My Heart Will Go On"

1912'de Atlantik Okyanusu'nun derin sularına karışan Titanic gemisinin trajik öyküsünü konu edinen film, belki de filmden daha ünlü olan Celine Dion'un, "My Heart Will Go On" şarkısıyla çok daha üzücü bir hale geliyor.

1- Back to the Future - "Johnny B. Goode"

Lise öğrencisi Marty McFly'ın, bir zaman makinesi ile yanlışlıkla 1955 yılına gidişi, ardından katıldığı mezuniyet töreninde söylediği "Johnny B. Goode" şarkısı, listemizin birinci sırasında yer alıyor.

Şarkının sahibi Chuck Berry'den özür dileyerek, Michael J. Fox (Marty)'un versiyonunun çok çok daha iyi olduğunu söylüyorum ve bütün bu şarkıları, sizin için hazırlamış olduğum aşağıdaki çalma listesinde bulabileceğinizi eklemek istiyorum. 💃


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş