Yeni projelerinin yayın tarihlerini açıklayan ve birçok yapımda vizyon tarihi değişikliğine gidilen Disney'in programında değişime uğrayan ilk yapım, Dwayne Johnson'ın seslendirme kadrosunda yer aldığı sevilen animasyon filmi Moana'nın live-action versiyonu oldu. Merakla beklenen film, daha önce açıklandığı gibi 2025 yılında vizyona girmeyecek. Hala hazırlık aşamasında olan filmin gösterim tarihi 10 Temmuz 2026 olarak güncellendi.

"Maui" (Dwayne Johnson)

Geçtiğimiz yıl "yaklaşan bir Star Wars filmi" olduğunu duyuran şirket, The Mandalorian'ın bir yan ürünü olan The Mandalorian & Grogu filmiyle birlikte Toy Story 5'in de 2026 yılında izleyiciyle buluşacağını açıkladı.

Disney+'ın sevilen dizisi The Mandalorian'dan sonra Mandalorian ve Grogu'nun maceralarına kaldığı yerden devam edecek olan film, 22 Mayıs 2026 tarihinde vizyona girecek. Toy Story 5'in ise 19 Temmuz 2026'da sinemalarda olması bekleniyor.

"Mandalorian", "Grogu"

Son zamanlarda Star Wars projelerinin üzerine titrediğini hissettirmeye başlayan Disney, çoğunlukla The Book of Bobby Fett ve Obi-Wan Kenobi gibi dizilere odaklandıktan ve en son 2019 yılında sinemalarda izleyiciyle buluşan Star Wars: The Rise of Skywalker filminin yarattığı kritik hayal kırıklığından sonra, beyaz perde yapımlarına daha çok özen göstermeye başlayacak gibi görünüyor.

Disney ayrıca Tron: Ares filminin de 10 Ekim 2025'te vizyona gireceğini duyurdu. 1982 yapımı Tron ve 2010 yapımı Tron: Legacy'nin devamı niteliğinde olan filmin kadrosunda Oscar ödüllü aktör Jared Leto, Evan Peters, Greta Lee, Cameron Monaghan ve Gillian Anderson gibi isimler bulunuyor.

Tron: Ares

Başrollerinde Rami Malek ve Rachel Brosnahan'ın yer aldığı casus-gerilim filmi Amatör'ün gösterim tarihi ise 8 Kasım 2024'ten 11 Nisan 2025 tarihine ertelendi.

Başrolünde Amy Adams'ın yer aldığı korku-komedi filmi Nightbitch ise 6 Aralık 2024'te izleyiciyle buluşacak.

Dwayne Johnson'ın Maui karakterine geri döndüğü live-action Moana uyarlaması izleyiciyi biraz bekletirken, animasyon filminin devam halkası Moana 2 ise 27 Kasım 2024'te vizyona girecek. Universal Stüdyoları'nın Wicked filmiyle aynı tarihe denk gelen film, ikisini de büyük bir rekabete sürükleyecek gibi görünüyor.

"Moana" (Auli'i Cravalho)

Daha öncesinde takvimde yer aldığı açıklanan 10 Temmuz 2026 tarihli isimsiz Disney filmini bekleyenlere ise kötü haber var. Maalesef o "hayalet" film artık takvimde yer almıyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş