Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'ı, X-Men Origins: Wolverine (2009) filminden yıllar sonra tekrar bir araya getiren, ancak bu sefer bambaşka bir evrende konumlanan Wade Wilson ve Wolverine hikâyesinden ilk fragman, dün akşam gerçekleşen Super Bowl finali karşılaşması sırasında yayınlandı.

Resmi adı "Deadpool & Wolverine" olarak açıklanan film, serinin üçüncü filmi olmakla birlikte, Wade Wilson'ın Marvel Sinematik Evreni'ne resmi olarak geçişini simgeleyen yapım da olacak.

Fragman, Wade'in Loki dizisinden tanıdığımız TVA (Time Variance Authority) polisleri tarafından tutuklanması ile başlıyor.

Evrenler arası geçiş konusunda, Marvel Sinematik Evreni'ndeki en önemli yapımlardan biri olması beklenen film, sadece Deadpool ve Wolverine ikilisini bir araya getirmeyecek. X-Men, Fantastic Four, Daredevil gibi Marvel'ın en eski filmlerinden tecrübeli karakterleri de bünyesinde barındırma ihtimali oldukça yüksek.

Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda Fox'un X-Men filmlerinin sonlanmasının ardından, yavaş yavaş Marvel'da ilk görünüşlerini gerçekleştiren "Quicksilver", "Dr. Hank McCoy" ve "Charles Xavier" gibi karakterler de dahil olmak üzere, bu film sadece Deadpool için değil, şimdiye kadar MCU dışarısında kalmış olan neredeyse tüm Marvel karakterleri için önemli bir adım olacak.

Bu arada devasa bir Fox logosunun parçalanmış olduğu da arka kısımda görülebiliyor.

Fragmanda Disney ile dalga geçip, dördüncü duvarı yıkarak bize göz kırpan Deadpool, yine kendine has şakaları ve R dereceli sahneleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Doğum gününü kutlarken kapıyı çalan TVA görevlileri ise karakterimizi zorla alıkoyup merkeze götürüyor.

Deadpool'a yakışır bir biçimde başlangıç yapan karakterimizin kendini "mesih" olarak nitelendirdiğini görüyoruz. 😄

Loki dizisiyle oldukça benzer sahneler içeren fragmanda, karakterimiz, tıpkı Loki gibi çoklu evrenleri ilgilendiren önemli bir görevin içine sürüklenecek. Paradox isimli karakter tarafından rehberlik edilen sahnelerde ise, TVA ekranlarında MCU'nun Iron Man, Hulk, Thor, Kaptan Amerika gibi kahramanlarının tanıtılışına ve Wade'in bu isimlerle muhtemelen ilk kez karşılaşmasına da şahit olacağız.

Filmin önemli olan bir diğer ismi ise tabii ki Wolverine. Fragman boyunca yüzünü göremediğimiz karakterimizi, anca sırtından alınan çekimlerle ve son sahnedeki Deadpool atışması sırasında yakalayabiliyoruz.

Esquire için röportaj veren yönetmen Shawn Levy ise, Star Wars hayranlığını dile getirerek Deadpool ile Star Wars'u nasıl harmanladığını şu şekilde açıkladı:

"Filmdeki önemli bir sahne için dublör ve çekim ekibime şunu söyledim; 'Arkadaşlar, bu bizim için bir Jedi anı.' Telefonumla, sanki Vader ve Luke'un o önemli sahnesini çektim. Star Wars hayranları için o sahne neyse, Deadpool hayranları için de bu kare o olacak. Sonsuza dek hatırlanacak bir sahne, bu filmi yapma fırsatı bana tanındığı için kendimi çok özel hissediyorum."

"Luke Skywalker", "Darth Vader" - Star Wars: Episode V: Empire Strikes Back

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'ın yanında, Leslie Uggams, Owen Wilson, Emma Corrin, Morena Baccarin, Matthew Macfadyen gibi isimleri de kadrosunda bulunduran film Deadpool & Wolverine, MCU'nun bu yıl vizyona giren tek filmi olacak ve 26 Temmuz 2024'te beyaz perdede yerini alacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş