The Sandman ile aynı evrende geçen dizi Dead Boy Detectives, ikinci sezon için geri dönmeyecek. Haber, dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonunun Netflix’te yayınlanmasının yaklaşık dört ay sonrasında geldi. 

Warner Bros. Television ve Berlanti Productions yapımı dizi, Netflix’te yayınlanana kadar dolambaçlı yollardan geçti. Başlangıçta Max için tasarlanacağı söylenmişti; Max, 2021 yılında dizi için bir pilot bölüm sipariş etti ve bir yıl sonra da ana dizi için sipariş geldi. Fakat bu süreç içerisinde Warner Bros. ve DC’de yaşanan değişiklik sırasında dizi Şubat 2023 tarihinde Netflix’e taşındı ve 14 ay sonrasında da izleyiciyle buluştu. 

Başrollerini George Rexstrew ve Jayden Revri'nin paylaştığı dizi, büyük ölçüde olumlu eleştiriler aldı. The Hollywood Reporter eleştirmeni Angie Han, Dead Boy Detectives’in “çekici derecede ilginç ve küstah mizah anlayışı sayesinde de kesintisiz bir şekilde eğlenceli” olduğunu söyledi. 

Dizi, Netflix’in İngilizce diziler için arasındaki top 10 listesinde üç hafta geçirdi ve bu süre zarfında 9,6 milyon izlenme elde etti. Prömiyerinin ardından ise Nielsen'in top 10 orijinal platform dizileri listesi içinde iki kez kendine yer buldu. 

Rotten Tomatoes'ta %92 gibi yüksek bir eleştirmen puanına sahip olan dizinin iptal kararı, izleyiciler tarafından ise hayal kırıklığı ile karşılandı.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Paylaş