Universal Pictures, Mark A. Bradley imzalı “Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America” romanını beyazperdeye uyarlamaya hazırlanıyor. Yapımcı ve başrol koltuğunda ise Cillian Murphy yer alacak.

2020 yılında basılan kitabı senaryoya dökecek isimler ise Spectre ve Ford vs. Ferrari filmleriyle ile tanınan Jez Butterworth ve Get on Up, Indiana Jones and the Dial of Destiny'nin senaristi John-Henry Butterworth olacak. İkili daha öncesinde Edge of Tomorrow filminde de birlikte çalışmışlardı.

Blood Runs Coal, 1960'ların sonlarında Pensilvanya'nın kömür madenlerinde geçiyor ve Amerikan işçi sendikalarının tarihini değiştiren şok edici bir suikastın öyküsünü anlatıyor.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan aktörlerinden biri olan Cillian Murphy, yer aldığı 28 Days Later, Inception, Dunkirk, The Dark Knight, A Quiet Place 2 ve Peaky Blinders gibi yapımlarla şimdiye kadar isminden sıkça söz ettirmiş ve en son Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filminde canlandırmış olduğu J. Robert Oppenheimer karakteri ile "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ını kucaklamıştı.

Oppenheimer sonrası takvimi oldukça dolu olan ünlü oyuncu, Blood Runs Coal dışında, bir peder olarak karşımıza çıkacağı Small Things Like These filmi, Netflix'in Steve dizisi ve Peaky Blinders dizisinin beklenen devam filminin başrolünü üstlenirken, 28 Days Later filmine yıllar sonrasında gelecek olan devam halkası 28 Years Later'ın da yapımcı koltuğunda oturacak ve muhtemelen bu filmin başrolünü de üstlenecek.

"Jim" (Cillian Murphy) - 28 Days Later (2002)

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş