Zombi temalı filmlerin neredeyse ilk ve en önemli temsilcilerinden biri olan 28 Gün Sonra, Birleşik Krallık nüfusunun büyük bir kısmının kontrolsüzce yayılan bir virüs dolayısıyla öfke ve şiddet yanlısı akılsız yaratıklara dönüşmesini ve insanlığın yavaş yavaş yok oluşunu konu ediniyordu.

Hastanede, komadan uyanan ve hatırladığından çok farklı bir dünyada gözlerini açan Jim karakterini ise Cillian Murphy canlandırmıştı. 

2002 yapımı filmin devam halkası 28 Hafta Sonra, 2007 yılında vizyona girdi. Bu film, aynı olayın etkilerinin devam ettiği başka bir grup insana odaklanıyordu ve ilk filmden bambaşka bir oyuncu kadrosuna sahipti. 

"Don" (Robert Carlyle) — 28 Hafta Sonra (2007)

28 Hafta Sonra’da, 28 Gün Sonra’nın ana karakterlerinin hiçbiri yer almadı ya da herhangi bir olay dolayısıyla isimleri geçmedi. Bu yüzden, Cillian Murphy’nin Jim karakterine geri dönüşü ile birlikte, orijinal filmdeki "Selena" (Naomie Harris) ve "Hannah" (Megan Burns) gibi isimlerin de geri dönebileceği ihtimali konuşuluyor. Tabii bu büyük virüs salgınından 28 yıl sonra bile hayatta kalabildilerse…

"Frank" (Brendan Gleeson), "Jim" (Cillian Murphy), "Selena" (Naomie Harris)

Cillian Murphy, eski yapım ekibinden projeye geri dönen yönetmen Danny Boyle ve senarist Alex Garland’ın yanında “baş yapımcı” olarak yer alacak. 

Geçtiğimiz yıla damga vuran filmlerden biri olan Oppenheimer dolayısıyla son dönemde isminden sıkça bahsettiren Murphy’nin, 28 Yıl Sonra’nın başrolünde yer alıp almayacağı henüz tam olarak kesinleşmedi. Önümüzdeki yıllarda da birçok projede yer alacak olan Murphy, çalışma takvimi dolayısıyla sıkıntılar yaşayabilir gibi görünüyor. Ancak çok büyük bir ihtimalle Jim karakterini bu filmde tekrar göreceğiz. 

Film haklarını Sony’nin satın aldığı 28 Yıl Sonra’nın vizyon tarihine dair ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Screen Rant


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş