Geçtiğimiz yıl, The Whale (2022) filmiyle kariyerinin ilk Oscar ödülünü kucaklayan Brendan Fraser, Working Title ve StudioCanal filmi Pressure’da Müttefikler Komutanı ve Amerika Birleşin Devletleri’nin 34. Başkanı Dwight David Eisenhower’a hayat verecek. 

Normandiya çıkarmasından önceki gergin günleri konu alan savaş dramında Fraser'a BAFTA ödüllü aktör Andrew Scott eşlik edecek. 

Ripley (2024), All of Us Strangers (2023) ve Sherlock (2010-) yapımlarının yıldızı Scott, Eisenhower’a savaşın kaderi ve tarihin seyri açısından son derece kritik olan Normandiya Çıkarmasının başarılı olup olmayacağını belirleyecek hava koşullarını bildirmekle görevli olan İngiltere’nin Baş Meteoroloji Görevlisi James Stagg’ı canlandıracak. 

Andrew Scott, James Stagg

“Ike” lakaplı General Eisenhower, savaş sırasında göstermiş olduğu başarılı liderliği sebebiyle fazlasıyla övgü aldı ve 1953-1961 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin 34. Başkanı olarak görev yaptı. 

Eylül ayında çekimlerine başlanması beklenen Pressure’ı, Hotel Mumbai (2018) ve The Palace (2011) yapımlarıyla tanınan Anthony Maras yönetecek. 

Olivier ödüllü David Haig ve Maras, senaryoyu Heig’in eleştirmenlerce çok beğenilen oyununa dayanarak yazdı. Oyun, Stagg’ın kişisel askeri gerginliklerini ve D-Day (askeri harekatın başlangıç günü) için farklı hava tahminlerine sahip olan iki grup arasındaki gerilimi içeriyor. 

Orijinal sinopsiste yer alan detaylar ise şöyle: 

"D-Day’e kadar geçen 72 saatte tek bir unsur haricinde her şey yerli yerindedir. İngiltere’nin Baş Meteoroloji Sorumlusu James Stagg, tarihin en önemli tahminini sunmak üzere çağırılır ve onu tüm Müttefikler karşısında gergin bir sunum beklemektedir. Yanlış koşullar şimdiye kadarki en büyük deniz işgalini mahvedebilirken, herhangi bir gecikme ise Alman istihbaratının dikkatlerini çekme riski taşır. Geriye sadece birkaç saat kala savaşın kaderi ile milyonlarca insanın hayatı tehlikededir ve son karar, Müttefikler Yüksek Komutanı Dwight Eisenhower’a aittir."

Kaynak: Deadline


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)

Paylaş