Avatar serisinin ikinci filmi Avatar: Suyun Yolu vizyondaki ilk hafta sonunu geride bıraktı. Gişe sayılarına göre Türkiye'de 2022'nin en iyi ikinci yabancı film açılışına imza atan filmi hafta sonu boyunca 490.089 seyirci görmek için sinemalara akın etti. Bu senenin en iyi açılışını yapan yabancı yapımı ise Mayıs ayında vizyona giren ve ilk hafta sonunda 616.854 izleyiciyi salonlara çeken Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında filmi olarak kalmaya devam etti.

Globale baktığımızda ise 435 milyon dolarlık bir açılış hasılatı görüyoruz. Vizyon öncesi beklenen 450 milyonu yakalayamasa da başarılı bir başlangıç olarak görülüyor. Burada da yine senenin en iyi açılış hasılatına ulaşan filmi 442 milyon dolarla Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında olmaya devan ediyor.

Avatar'ın yönetmeni James Cameron'ın açıklamalarına göre filmin kendini kurtarması için tarihin en çok gelir elde eden üçüncü ya da dördüncü filmi olması gerekiyor. Bu da yaklaşık 2 milyar dolarlık bir hasılata ulaşması gerektiği anlamına geliyor. Serinin ilk filmi halihazırda globalde 2,9 milyar dolarlık hasılatıyla tarihin en çok gelir elde eden filmi durumunda.

Paylaş