Oscar ödüllü yönetmen James Cameron, ödül ve gişe rekorları kıran serisi Avatar’ın üçüncü filminin ismini, Disney’in cuma günü gerçekleştirilen D23 Expo etkinliğinde başrol oyuncuları Sam Worthington ve Zoe Saldana ile birlikte duyurdu: Avatar: Fire and Ash.

Cameron, etkinliğe katılan topluluğa filmden herhangi bir görüntü sunmasa da filme dair bazı konsept çalışmaları paylaştı. Bunlar arasında Neytiri’nin bir Banshee’ye binmesi, dev zeplinleri andıran şeyler, Na’vi’lerin korkutucu Ash Halkı’nın hayalet benzeri is ve uhrevi maskelerle dev bir ateş çukuru etrafında dans ederkenki görüntüleri yer alıyor. 

Cameron sunum sırasında, “Daha önce hiç görmediğiniz kadar çok Pandora göreceksiniz,” dedi. “Bu çılgın bir macera ve gözler için gerçekten bir şölen, fakat aynı zamanda her zamankinden daha fazla duygusal tehlike içeriyor olacak. Tanıdığınız ve sevdiğiniz tüm karakterler için ciddi anlamda zorlu bir bölgeye giriş yapıyoruz.” 

James Cameron, Sam Worthington ve Zoe Saldana

Yönetmen Fire and Ash’i, 2022 yılında vizyona giren serinin ikinci filmi Avatar: The Way of Water ile arka arkasına çekti. 

The Way of Water’ın sonunda Jake Sully (Worthington) ve Neytiri (Saldana), uyum içerisinde yaşadıkları Metkayina topluluğu ve balina benzeri Tulkun’lara karşı RDA'in düzenlediği saldırıya başarıyla karşı koymuşlardı. Ancak en büyük oğulları çatışmada öldürülmüştü ve RDA'in Pandora üzerindeki tehdidi ise hala sürmekteydi.

Fire and Ash, işte bu olayların kısa bir süre sonrasında, Jake ve Neytiri’nin şiddet ve güç yanlısı Ash Halkı’yla karşı karşıya gelmesiyle başlayacak. 

Cameron, “Yeni karakterler var, özellikle birini ya çok seveceğinizi ya da ondan nefret edeceğinizi düşünüyorum,” dedi. 

David Thewlis ve Michelle Yeoh’nun kadrosuna katıldığı filmde, geri dönen oyuncular arasında Worthington ve Saldana'nın yanı sıra Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Cliff Curtis, Britain Dalton, Jack Champion, Trinity Jo-Li Bliss, Bailey Bass, Joel David Moore, Edie Falco ve Dileep Rao gibi isimler de yer alıyor. 

Merakla beklenen film 19 Aralık 2025’te sinemalarda olacak. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş