Su kabilelerini konu alan ve izleyicilere uzun bir aradan sonra tekrar görsel şölen sunan Avatar 2 (Avatar: Suyun Yolu), çıktığı günden bu yana gişesi bol bir şekilde yoluna devam ediyor. Film, globalde 1,5 milyar dolara ulaşmak üzere. Filmin yönetmeni James Cameron da işlerin planladığı gibi gitmesinden memnun bir şekilde üçüncü filmle ilgili bazı detayları geçtiğimiz günlerde paylaştı.

Cameron'ın açıklamalarına göre, Avatar 3'te atmosfer bu sefer kırmızıya bürünecek ve film "Ash People" denen ateş halkını konu alacak. İlk filmde uçan, yani havaya hâkim Na'vi'leri, ikinci filmde ise suya hâkim Na'vi'leri izlemiştik. Görünüşe göre Cameron, her element için bir Avatar filmi çekecek gibi duruyor. Medyada dolaşan iddialara göre, dördüncü film toprak elementine uygun şekilde çöl kabilelerine odaklanacak. Beşinci filmde ise Na'vi'lerin Dünya'yı ziyaretlerine şahit olabiliriz.

Cameron'ın paylaştığı bir diğer detay ise ilk iki filmde insanlar kötü, Na'vi'ler iyiyken üçüncü filmde bunun tam terse döneceği yönünde. Yani sonraki filmde ateş halkının gazabı bizleri karşılayacak.

Ayrıca ünlü yönetmen, ilk filmlerin sadece giriş niteliğinde olduğunu, seride sonraki filmlerin asıl heyecan verici hikayelere sahip olacağını belirtti.

İkinci filmle birlikte çekimleri tamamlanan üçüncü filmin vizyon tarihi şu an için 20 Aralık 2024 olarak belirlenmiş durumda. Oyuncu kadrosu önümüzdeki film için büyük oranda korunurken Michelle Yeoh ve David Thewlis gibi eklemelerle daha da güçlenecek.


Kaynak: IndieWire – ‘Avatar 3’ Will Introduce ‘Evil Fire Na’vi,’ Says James Cameron

Paylaş