Angelina Jolie, Pablo Larraín'in yeni filmi "Maria" ile dünyanın en büyük opera sanatçılarından biri olan Maria Callas'a hayat vermeye hazırlanıyor.

Gerçek adı Anna Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulos olan Maria, New York doğumlu bir Yunan. Sanat hayatına 15 yaşında başlaması ve Atina Konservatuarı'na yerleşmesinin ardından kariyerinde iyice yükselişe geçen Maria Callas, "Carmen", "Puccini" ve "Verdi"nin çeşitli operalarını yorumlamış, soprano ve mezzo-soprano rolleri ile çağının bir numaralı opera şarkıcısı durumuna gelmiş ve La Divina unvanı ile kariyerini tamamlamış.

1977 yılında, henüz 53 yaşında ani bir kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Maria, günümüzde, trajik yaşamında başına gelenlerle ve opera dünyasına kazandırdığı birçok eser ile anılmakta.

Senaryosunu; Peaky Blinders, Spencer ve Eastern Promises yapımlarından tanınan Steven Knight'ın kaleme aldığı film, 1970'li yılların hareketli Paris'ine odaklanırken Maria'nın çalkantılı ve trajik öyküsünü de ele alıyor olacak.

Biyografik filmlerdeki başarısıyla tanınan Şilili yönetmen Pablo Larraín ise; Kristen Stewart'ın "Prenses Diana"ya hayat verdiği "Spencer" ve Natalie Portman'ın "Jackie Kennedy"e hayat verdiği "Jackie" filmleriyle, iki aktrise de "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde Oscar adaylığı kazandırmıştı.

Jackie (2016) ve Spencer (2021)

Angelina Jolie'nin, 2021 yılında yer aldığı "Eternals" filminden bu yana ilk projesi olacak olan Maria'nın çekimlerine ise Ekim ayında başlanacağı tahmin ediliyor.

"Thena"

Kaynak: World of Reel


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş