Rome (2018), Gravity (2013), Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2003) gibi filmleriyle tanınan Oscar ödüllü yönetmen Alfonso Cuaron’un yıllar sonra bir projesiyle televizyonlara geri döneceği gerilim dizisi Disclaimer’dan ilk görsel geldi.

Başrollerini Cate Blanchett ve Kevin Kline’ın paylaştığı film, bir psikolojik gerilim olarak sınıflandırılıyor. 

Cate Blanchett, Kevin Kline

Renée Knight’ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Disclaimer, başkalarının suçlarını ve ihlallerini açığa vurarak itibar kazanan gazeteci Catherine Ravenscroft’un hikâyesini anlatıyor. 

Resmi sinopsise göre: "Catherine, bilinmeyen bir yazardan bir roman aldıktan sonra, kitaptaki ana karakterin kendisi olduğunu ve en karanlık sırlarını ortaya döktüğünün farkına varıp dehşete düşer. Catherine, yazarın gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için çabalarken hayatı, kocası Robert ve çocukları Nicholas ile olan ilişkilerini mahvetmeden önce kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır."

Disclaimer’da ayrıca Sacha Baron Cohen, Kodi Smit-McPhee, Lesley Manville, Louis Partridge, Leia George ve Hoyeon gibi isimler de rol alıyor.

Cuarón'la, “Gravity”, “Children of Men” ve “Y Tu Mamá También” filmlerinde çalışmış olan Oscar ödüllü Emmanuel Lubezki, Oscar adayı Bruno Delbonnel ile birlikte görüntü yönetmenliğini üstleniyor. Ayrıca dizinin müziklerini de Oscar ve Grammy ödüllü Finneas O’Connell besteliyor.

Dizinin yapımcılığını Esperanto Filmoj ve Anonymus Content üstlenirken, Esperanto Filmoj’dan Gabriela Rodriguez ve Anonymus Content’ten David Levine ile Steve Golin yürütücü yapımcılar arasında yer alıyorlar. Yazar Knight da ortak yapımcılar arasında.

Apple TV+, yedi bölümlük dizinin ilk iki bölümünün 11 Ekim tarihinde yayında olacağını duyurdu. Takip eden bölümler ise her hafta cuma günü yayında olacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş